* 4000 стартиращи компании търсят спонсор в областта на IT 

...
* 4000 стартиращи компании търсят спонсор в областта на IT 
Коментари Харесай

Робот Барби  идва у нас 

* 4000 започващи компании търсят спонсор в региона на IT 
* За WEBit идват летящи мотори и дронове, резултатът върху стопанската система ще е за 60 млн. евро 


От 14 май София се трансформира в цифровата столица на света. Тогава за първи път у нас идват IT-специалисти от 120 страни, с цел да видят и показват последните новости в региона на роботиката. Е, и с цел да потърсят вложения в личните си оферти. 
-- 
Представете си робот, който може да поддържа връзка с теб, готви ти, прави кафе и на всичко от горната страна има визията на кукла Барби . Изкуственият разсъдък, който към този момент е пристигнал у нас, се споделя Harmony, т.е. Хармония, и може да се употребява за обществен помощник, вместо за тази ниско платена работа да бъдат наемани хора. Засега Хармъни е с брилятна визия - руса коса, дълга до кръста, стройна фигура и огромен бюст. Това е първият робот, на който е придадена човешка фигура и за първи път ще бъде показан у нас. Той е придружител - може да поддържа връзка с теб, да ти сготви храна и даже да почисти с прахосмукачката.

Русата роботка е артикул на изобретатели от Бразилия, само че сега се доразработва от експерти от Силиконовата котловина. Все още, за жал, не може да върви , макар че дизайнерите са й дали най-стройните бедра в света. Но следващата година щяла и да тръгне, дават обещание изобретателите. 
Хармъни е единствено една от всички софтуерни изненади, идващи на фестивала WEBit, който в действителност ще трансформира София в цифрова столица. На феста ще има летящи мотоциклети, роботи, трудещи се в областта на опазването на здравето, както и дронове, които знаят всичко за всеки и могат да обезвреждат мини. 
На феста ще дойдат експерти от 120 страни . За задачата ще бъде издигнато малко градче пред НДК, което ще отвори порти на 14 май. " Основният резултат от този фестивал е към 60 милиона евро, които по един или различен метод влизат в стопанската система на страната ", сподели Пламен Русев, уредник на феста. В основите на състезанието е развиването на изкуствения разсъдък и финансирането на започващи компании, които работят в тази тенденция и търсят в допълнение средства. Общо към 4000 компании, които сега стартират, са поискали финансиране, като от тях 1500 са утвърдени и са получили достъп до събитието. А едвам 200 ще получат и пари, като Русев особено съобщи, че най-вече измежду тях ще бъдат българските компании. " Ако от други страни има по една или две компании, българските са над 5 ", добави Пламен Русев. Сред претендентите има и компании, учредени в Сан Франциско. 
Основното за тях е да се презентират по верния метод пред вложителите, тъй че да получат финансиране за концепцията си . За мероприятието са ангажирани и 100 души от най-голямата охранителна компания у нас. Специално е търсено и позволение за дроновете, които ще бъдат показани по време на състезанието и за които сега няма международен аналог. " Това бе нещо много изключително, тъй като става дума за иновация, т.е. за обект, който не съществува. Как да желаяме позволение да лети нещо, което на процедура го няма? Въпреки това успяхме ", съобщи уредникът на фестивала. 
Според Пламен Русев, едни от най-съществените решения, които роботите могат да дадат, са в областта на опазването на здравето. От голямо значение ще бъдат и роботите, които ще се трансфорат в нещо като обществени асистенти с страсти. На процедура още в " Междузвездни войни " Стивън Спилбърг предсказва съществуването на същества с изкуствен интелект, които изпитват страсти. Едва в този момент обаче учени и експерти са създали за първи път роботи, които могат да бъдат прочувствено сродни с нас, да ни съчувстват и даже, не дай, Боже, да ни дават препоръки.  По думите на Пламен Русев, с помощта на изкуствения разсъдък в идващите години ще изчезнат редица специалности. Сред първите са миньорите и водачите. " Не имам вяра някой човек да желае да се труди при този въздух и в тези сложни условия, в които се трудят миньорите. Предполагам, че в близко бъдеще ще изчезне и специалността на водачи на камиони, както и на юристи по метода, по който се практикува тази специалност сега ", съобщи Русев. По неговите думи, по-сериозният проблем е обвързван с това, че образованието приготвя учениците и изобщо младежите най-вече за участници в производството, а не и за по-сериозни провокации, т.е. за вземането на по-творчески решения в специалностите, които ще упражняват. " Децата в първи клас употребяват 75 на 100 от творчеството си при решение на проблеми, заложени от учителя. В седми клас към този момент приказваме за 40 на 100, а в девети са едвам 30 %. Идва време, когато изкуственият разсъдък ще има по-голяма продуктивност от човешкия мозък, по тази причина ние би трябвало да се обърнем по-скоро към полезностите. 

За първи път индивидът влиза в ролята на Господ, като основава различен разсъдък, само че ние би трябвало да разберем, че да си Господ е и голяма отговорност ", съобщи Пламен Русев.  
По неговите думи, у нас в границите на полемиката ще дойдат най-малко 500 интернационалните вложители, които са подготвени да отворят джоба си за печеливши планове. " Те носят милиарди в джобовете си и търсят забавни и новаторски решения, за които да ги похарчат. Дали ще влагат, дали просто ще споделят, че са участвали на този фестивал и какво са видели, това е една голяма реклама за България. А министерството на образованието ще финансира визитата на 3000 деца, които да видят демонстрациите на тези изобретения онлайн ", добави той.  

БГ план: Изкуствен 
разсъдък опложда ин витро 


Един от печелившите планове на българи, основани преди години, е обвързван с роботи, които обезвреждат земните мини. Нашият съотечественик, който основал концепцията, даже е направил сходен цех в Съединени американски щати. Друг български план е обвързван с дрон, който може да вдигне и да придвижи 350 кг тежест. 
Институтът по роботика на Българска академия на науките пък прави роботи, които могат да поддържат връзка с деца в неравностойно състояние и да им оказват помощ в напредването и връзката. Българска академия на науките сътвори и робот, който може да взе участие в оплождането ин витро, като е доста по-точен и прави процедурата по-лека за дамите, на които другояче им се постанова да търпят доста повече и по-болезнени инжектирания на сперматозоиди. Роботът се споделя " Микрона " и към този момент се употребява и в други страни. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР